Mafua'aga ole Su'u Suau'u Hydraulic Leaka

Mafua'aga ole Su'u Suau'u Hydraulic Leaka

Lomi eletisele leakage suauu e mafua mai i le tele o mafuaaga.O mafuaaga masani o:

1. Le matua o fa'amaufa'ailoga

O faʻamaufaʻailoga i totonu o le masini lomitusi o le a matua pe faʻaleagaina pe a faʻateleina le taimi faʻaoga, ma mafua ai ona tafe le masini lomitusi.O faʻamaufaʻailoga atonu o mama O, faʻamaufaʻailoga suauu, ma faʻamaufaʻailoga piston.

2. Paipa suauu matala

Pe a galue le lomitusi hydraulic, ona o le vibration poʻo le faʻaogaina le talafeagai, o paipa suauu e matala, e mafua ai le suauʻu suauʻu.

3. Ua tele naua le suauu

Afai e tele naua le suauʻu e faʻaopoopo i le masini lomitusi, o le a mafua ai ona faʻatuputeleina le mamafa o le tino, ma mafua ai le suauʻu.

4. Le manuia o vaega i totonu ole lomitusi hydraulic

Afai e faaletonu nisi vaega i totonu o le masini lomitusi, e pei o valve po'o pamu, o le a mafua ai ona tafe le suauu i totonu o le masini.

5. Le lelei lelei o paipa

O le tele o taimi, e manaʻomia le toe faʻaleleia o paipa hydraulic ona o faʻaletonu.Ae ui i lea, o le lelei o le toe faʻaleleia o paipa e le lelei, ma o le mamafa o le mamafa o le gafatia e maualalo, lea e faʻapuupuu ai lona ola tautua.O le lomitusi hydraulic o le a tafe ai le suauu.

paipa-3

Mo paipa suauu malosi, le lelei o le lelei e masani ona faʻaalia i: o le mafiafia o le paipa paipa e le tutusa, lea e faʻaitiitia ai le gafatia o le paipa suauu.Mo fa'agaau, le lelei le lelei o lo'o fa'aalia i le le lelei o le pa'u, le lava le vevesi o le uaea u'amea, le lalagaina le tutusa, ma le le lava o le gafatia o uta.O le mea lea, i lalo o le malosi malosi o le suauu mamafa, e faigofie ona faʻaleagaina paipa ma mafua ai le suauʻu.

6. O le faʻapipiʻiina o paipa e le fetaui ma manaʻoga

1) O le paipa e le lelei le punou

Pe a faʻapipiʻi le paipa malo, e tatau ona punou le paipa e tusa ai ma le faʻamaʻi faʻapipiʻiina.A leai, o le paipa o le a maua ai faʻalavelave faʻalavelave i totonu, ma o le a tupu le suauʻu i lalo o le gaioiga o le suauu.

E le gata i lea, afai e laʻititi tele le laina o le paipa malosi, o le puipui pito i fafo o le paipa o le a faasolosolo malie lava ona manifinifi, ma o le a aliali mai maanuminumi i totonu o le puipui o le paipa, ma mafua ai le popole i totonu i le pito i lalo o le paipa, ma fa'avaivaia lona malosi.O le taimi lava e tupu ai se vibration malosi po'o le maualuga o le mamafa i fafo, o le paipa o le a maua ai ni ta'eta'e fela'ua'i ma le suau'u.E le gata i lea, pe a faʻapipiʻi le faʻauʻu, afai e le ausia e le laina faʻapipiʻi mea e manaʻomia pe milo le faʻau, o le a mafua ai foi ona gau le faʻauʻu ma tafe le suauu.

2) O le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o le paipa e le fetaui ma manaʻoga

O tulaga fa'apipi'i fa'aletonu masani ma fa'amautu e fa'apea:

① Pe a faʻapipiʻi le paipa suauʻu, e tele tekinisia e faʻapipiʻi faʻamalosi ma faʻapipiʻi e tusa lava pe talafeagai le umi, tulimanu, ma le filo o le paipa.O le iʻuga, o le paipa ua faʻaleagaina, faʻapipiʻiina le faʻalavelave, ma e faigofie ona faʻaleagaina le paipa, faʻaitiitia lona malosi.Pe a faʻapipiʻi, pe a le gauai atu le suiga o le paipa i le taimi o le faʻamalosiina o faʻamau, e mafai ona mimilo pe fetoʻai le paipa ma isi vaega e faʻatupu ai le feteʻenaʻiga, ma faʻapuupuu ai le ola tautua o le paipa.

paipa-2

② Pe a faʻapipiʻi le pipiʻi o le paipa, pe afai e matala tele, o le feteʻenaʻiga ma le vibration o le a tupu i le va o le pipii ma le paipa.Afai e fufusi tele, o le pito i luga o le paipa, aemaise lava le pito i luga o le paipa alumini, o le a pine pe faʻaleagaina, ma mafua ai ona leaga le paipa ma tafe.

③ Pe a faʻamauina le faʻaogaina o le paipa, afai e sili atu le tau e sili atu i le tau faʻamaonia, o le gutu logo o le sooga o le a gau, o le filo o le a toso pe faʻamavae, ma o le a tupu se faʻalavelave suauʻu.

7. Fa'aleagaina paipa paipa vai po'o le matua

E faʻavae i luga o le tele o tausaga o loʻu poto masani i galuega, faʻapea foʻi ma le mataʻituina ma le auʻiliʻiliga o gau o paipa eletise, na ou iloa ai o le tele o gau o paipa faigata e mafua mai i le vaivai, o lea e tatau ai ona i ai se isi avega i luga o le paipa.Aʻo faʻaogaina le faʻaogaina o le hydraulic system, o loʻo i lalo o le mamafa o le paipa hydraulic.Ona o le mamafa le mautu, alternating stress ua faatupuina, lea e taitai atu ai i aafiaga tuufaatasi o aafiaga vibration, faapotopotoga, popole, ma isi, mafua ai le mamafa o le mamafa i le paipa malo, gau gau o le paipa, ma le leakage suauu.

Mo paipa pa'u, matua, ma'a'a ma ta'e o le a tupu mai i le maualuga o le vevela, maualuga le mamafa, tele le punou ma le mimilo, ma mulimuli ane mafua ai ona pa le paipa suauu ma le suauu.

 paipa-4

Tali

Mo le faʻafitauli o le suauʻu suauʻu o le lomitusi hydraulic, o le mafuaʻaga o le suauʻu suauʻu e tatau ona fuafua muamua, ona faia lea o le fofo talafeagai mo le faʻafitauli faʻapitoa.

(1) Sui fa'amaufa'ailoga

Pe a matutua pe faʻaleagaina faʻamaufaʻailoga i le masini lomitusi, e tatau ona suia i le taimi.E mafai e lenei mea ona foia lelei le faʻafitauli o le suauʻu.Pe a sui faʻamaufaʻailoga, e tatau ona faʻaogaina faʻamaufaʻailoga maualuga e faʻamautinoa ai le faʻatuatuaina umi.

(2) Fa'amauina paipa suauu

Afai o le faʻafitauli o le suauʻu e mafua mai i paipa suauʻu, e manaʻomia ona faʻaleleia paipa suauʻu talafeagai.A fa'apipi'i paipa suau'u, ia mautinoa o lo'o fa'amauina i le sa'o sa'o ma fa'aoga mea loka.

(3) Faʻaitiitia le aofaʻi o suauʻu

Afai o le aofaʻi o le suauʻu e tele naua, o le suauʻu tele e tatau ona faʻaalu e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.A leai, o le mamafa o le a mafua ai le faʻafitauli o le suauʻu.A lafoa'i le tele o suau'u, e tatau ona fa'aeteete e lafoa'i ma le saogalemu le suau'u otaota.

(4) Toe sui vaega ua faaletonu

Pe a faaletonu nisi vaega i totonu o le lomitusi hydraulic, e tatau ona sui nei vaega i le taimi.E mafai e lenei mea ona foia le faʻafitauli o le suauʻu faʻaogaina.Pe a sui vaega, e tatau ona faʻaaoga vaega muamua e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

paipa-1


Taimi meli: Iul-18-2024